Sunday, 20 August 2017

Pengalaman Amalkan Set Hamil Shaklee

Assalamualaikum dan hi semua. Harini nak share tentang Set Hamil Shaklee yang Azie amalkan. Sekarang azie dah pon dalam trimester kedua kehamilan. So kesemua vitamin di bawah memang azie amalkan setiap hari.


Azie mulakan dengan ESP, kemudian Vitalea, B complex, Vitamin C. Next baru Ostematrix dan Omega Guard. Banyak ke? Tak la sebab ada jadual dan cara pemakanan kan. Memang rasa perbezaan dengan anak pertama dulu. Selain makan makanan berkhasiat, vitamin sangat membantu untuk cukupkan nutrisi ibu dan bayi.

Ni antara kesan yang azie rasa sampai sekarang :

  • Bertenaga
  • Tidak mudah letih
  • Tidak mengantuk
  • Demam semasa trimester pertama tapi cepat kebah
  • Tiada lenguh kaki dan kejang kaki
  • Tak sakit belakang
  • Berat naik terkawal
  • Kurang rasa lapar
  • Tidur lena 
  • Tiada discharge
  • Selera makan terkawal
  • Emosi stabil dan kurang stress
Antara khasiat vitamin yang ada dalam Set Hamil Shaklee adalah seperti berikut :

1) Vita-Lea® Iron Formula
  1. Membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi.
  2. Mengelakkan anemia, masalah LOW HB
  3. Memberikan lebih tenaga dan mengatasi masalah cepat letih.
2) Sustained Release Vita-C
  1. Antioksidan
  2. Membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi(tidak mudah demam dan selsema)
  3. Menjadikan kulit lebih cantik
  4. Membantu Penyerapan iron yang lebih berkesan – so vitalea and vitamin c kombinasi terbaik. 
3) B-Complex
  1. Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri
  2. Menukarkan gula berlebihan dalam badan kepada tenaga
  3. Mengurangkan sakit kepala atau migraine
  4. Mengandungi Folic Acid untuk perkembangan fizikal dan saraf baby.
4) Energizing Soy Protein (ESP)
  1. Memberi tenaga lebih lama
  2. Membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain
  3. Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.
5) Ostematrix
  1. Ibu perlu mengantikan semula kalsium yang telah diserap 90% oleh bayi jika tidak si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas pada kaki / simpul biawak, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
6) Omega Guard
  1. Pengambilan Omega dapat membantu dalam PERKEMBANGAN MINDA BAYI supaya lebih active dan cepat belajar
  2. Omega Guard juga membantu MENGAWAL KENAIKAN BERAT BADAN secara berlebihan
Ibu-ibu jangan memandang remeh tentang kelengkap zat dan nutrisi semasa bersalin. InsyaAllah dengan pengambilan makanan tambahan seperti vitamin sangat membantu untuk sihat dan kuat sepanjang kehamilan serta bagus untuk perkembangan bayi.

Dapatkan Set Hamil Shaklee anda daripada Azie sekarang dengan WhatsApp ke 012-9513802. Anda akan mendapat konsultasi dan cara pemakanan produk selepas membeli daripada Azie.

Till then.


Berminat untuk mendaftar ahli? Klik di sini -----> Borang Daftar Ahli Shaklee

Saturday, 19 August 2017

Daftar Ahli Shaklee Dengan Pengedar Shaklee Sungai Buloh

Assalamualaikum dan selamat sejahtera. Harini Azie nak share sebab kenapa kena Daftar Ahli Shaklee Dengan Pengedar Shaklee Sungai Buloh. Apa yang best join ahli dengan team saya. Sekarang ni saya merupakan ahli team TEA iaitu Teaching, Encouraging dan Achieving.



1) Yuran Keahlian Yang Rendah

Ada dua cara untuk mendaftar sebagai ahli Shaklee iaitu dengan membayar yuran keahlian sebanyak RM69 beserta kos postage RM11(Sem Malaysia). Atau anda boleh membuat pembelian produk sebanyak 200uv(point) bersamaan RM700 secara automatic anda menjadi ahli Shaklee,

2) Bonus Bulanan


Seterusnya, anda layak mendapat bonus bulanan bergantung kepada jumlah belian produk pada bulan tersebut. Maksimum bonus yang ada layak perolehi adalah 21%. Banyak kan?

3) Penjimatan 15%-25% Untuk Harga Produk


Dengan mendaftar ahli, anda akan menikmati penjimatan sehingga 25% untuk pembelian produk. Boleh lah saving untuk kahwin. Hehe

4) Penerangan Produk


Azie akan membantu anda dengan memberi penerangan tentang produk dan anda boleh tahu set kesihatan yang betul dan kepentingan setiap produk dalam set tu. Kenapa wajib ada.

5) Cara & Waktu Pengambilan Produk


Ini adalah elemen yang paling penting untuk mengamalkan supplement. Azie akan bantu anda dengan memberi cara makan dan waktu pengambilan yang sesuai berdasarkan set/produk yang anda beli.

Jelas ke jelas?

InsyaAllah Azie akan pastikan yang anda mendapat layanan sepatutnya selepas anda Daftar Ahli Shaklee Dengan Pengedar Shaklee Sungai Buloh. Selalunya Azie akan membuat penghantaran terus ke rumah untuk kawasan sekitar dan yang jauh kita gunakan khidmat courier.

Berminat untuk mendaftar ahli? Klik di sini -----> Borang Daftar Ahli Shaklee